Ai bijuterii din aur? După ce vei citi asta, nu le vei mai purta niciodată. Aruncă-le imediat! Este cea mai mare greșeală!

Experții Comisiei Europene au descoperit recent că metalul folosit în special în lipirea bijuteriilor, cadmiul, afectează rinichii, plămânii și ficatul. Cadmiul este inclus pe lista substanțelor cancerigene și a fost interzis de Uniunea Europeană încă din anul 2011.

Primii afectaţi sunt lucrătorii, dar nu scapă nici proprietarul podoabelor. Specialiştii au descoperit că acest metal devine nociv în contact cu pielea. Acest metal se acumulează în corp pe parcursul vieţii şi poate afecta ficatul, rinichii şi oasele, fiind încadrat în categoria substanţelor cancerigene.

„Cadmiul coboară semnificativ punctul de topire al aliajului. La topirea aliajului de lipitură ar putea să se formeze oxizii de cadmiu care ar putea să se depună pe diferite organe”, explică Heinz Karl, maistru bijutier.

Din cele 92 de bijuterii cu cadmiu pe care le-au analizat toxicologii de la Spitalul „Hartford” din SUA, două ar expune copiii la o doză de 100 de ori mai mare decât cea stabilită ca limită maximă. Iar dacă bijuteria cu cadmiu este zgâriată sau ruptă, cum se întâmplă deseori atunci când copiii se joacă cu ea, expunerea este de 30 de ori mai mare, atenţionează specialiştii americani.

Așadar, femeile ar trebui să fie atente atât la bijuteriile vechi care au fost duse la reparat, cât și la cele noi, cu diverse monturi. Nu în ultimul rând, evitați să cumpăraţi bijuterii dacă nu au etichetă sau dacă vânzătorul nu vă poate oferi informaţii privind metalele din care sunt confecţionate.

CITESTE SI: Uite cum ne îmbolnăvesc oalele și tăvile din aluminiu! Dacă ai așa ceva acasă, aruncă-le! Este mai grav decât crezi…

Ce îşi face omul cu mâna lui, se numeşte… „sinucidere”. Cam asta susţine doctorul Martin Scurr, specialist britanic în alimentaţie.

Şi asta după ce o echipă de cercetători britanici a descoperit că ustensilele din aluminiu din bucătărie au efecte nocive pentru sustemul cerebral şi cardio-vascular.

Trebuie să fim conştienţi că atunci când gătim în tigăi sau oale de aluminiu, bucăţi microscopice din acest aliaj ajung în organismul nostru şi al celor dragi.

Încă din 1921, de când au apărut pe piaţă primele produse din aluminiu medicii din întreaga lume au descoperit că cei care foloseau frecvent oalele aveau probleme de memorie şi concentrare.

În timp, majoritatea dintre ei au dezvoltat Alzheimer şi chiar demenţă. Conform doctorului Scurr, „cu toţii avem aluminiu în creier, care se fixează acolo prin alimentaţie, pentru că nu se dezvoltă în mod natural”.

Însă creierul nu îl poate elimina şi aliminiul continuă să se acumuleze aici. Însă nu numai creierul suferă din cauza acestui aliaj toxic pentru organism.

Rinichii sunt următorii pe listă şi o cantitate mare de aliminiu îi poate trimite pe mulţi la dializă.

Aluminiul nu este bun pentru gătit pentru că în contact cu acizii din mâncare şi cu temperaturile ridicate la care se prepară mâncarea eliberează în alimente o cantitate însemnată de săruri chimice.

Acestea sunt absorbite de organism şi devin neurotoxine care otrăvesc sistemul nervos şi creierul. Însă nu doar tigăile şi oalele sunt rele pentru organism. La fel se întâmplă şi cu sucurile, berea, vinul sau ceaiurile la doză.

La fel de periculoase sunt şi medicamentele învelite în folie de aluminiu. Aluminiul este eliminat de organismul nostru, atâta timp cât nu ajunge se se sedimenteze pe ţesuturi, în sistemul vascular sau nervos.

Ceaiul negru sau verde este un inamic redutabil în lupta contra acestui aliaj extrem de nociv pentru organismul uman.

Sursa: click.ro

CITESTE SI: Mama avea o tigaie de fontă pe care a dus-o la curățat, dar i s-a spus că e timpul să o arunce la gunoi. Dar a găsit o metodă mult mai bună și eficientă!

Cel mai bun prieten la bucătărie este tigaia din fontă. Este ecologică și veșnică, ea practic nu poate fi deteriorată, plus mâncarea nu se arde în ea. Din aceste motive, gospodinele nu se grăbesc să o înlocuiască cu modele noi.

Din păcate, vasele din fontă, la fel ca oricare altele, se murdăresc foarte repede! Însă, noi avem un remediu cu ajutorul căruia le veți curăța foarte eficient și rapid. Dacă nu doriți să o frecați prea mult, aplicați această metodă!

Curățarea tigăii

Ingrediente:

  • sare
  • ulei
  • apă
Ce trebuie sa faci:

1. Presărați sarea în tigaie. Frecați cu ea fundul tigăii.

очистить чугунную сковороду фото

2. Turnați ulei. Frecați cu acest amestec tigaia din fontă.

очистить чугунную сковороду фото

3. Apoi turnați apă și clătiți tigaia.

очистить чугунную сковороду фото

4. Ștergeți bine vasul cu o lavetă, iar rezultatul vă va bucura foarte mult.

очистить чугунную сковороду фото

Există și o altă metodă de curățare chiar a celor mai murdare vase din fontă. Pare a fi destul de original și neobișnuit, de aceea am decis să îl împărtășim și cu dvs. Am fost uimiți de rezultat.

Aveți nevoie de:

  • oțet
  • pungi pentru gunoi
Pașii de lucru:

1. Umpleți tigaia cu oțet.

2. Puneți-o atent în punga pentru gunoi și legați-o foarte strâns.

3. Lăsați să stea o zi, apoi scoateți tigaia și clătiți-o. Dacă nu reușiți să o curățați din prima, repetați acest procedeu.

Acum tigăile dvs. vor fi cele mai curate.