Psihicul uman a fost greu încercat de această perioadă de izolare, așa că celebra Carmen Harra face previziuni sumbre despre efectele resimțite de noi toți, din cauza celor întâmplate. 

Pandemia mondială de coronavirus nu ne afectează doar din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere emoțional. Celebra Carmen Harra a vorbit deschis despre efectele pe care le are izolarea asupra psihicului uman și a mărturisit că această perioadă nu este deloc una benefică oamenilor.

Cuplurile, cele mai afectate de perioada de izolare

Aflată în izolare în domiciliul său din S.U.A., Carmen Harra a avut timp să analizeze îndeaproape situația din punct de vedere psihologic și să urmărească efectele pe care le are izolarea, asupra psihicului uman. Aceasta a mărturisit că multe cupluri ajung la despărțire din cauza izolării și, din păcate, rata divorțurilor crește considerabil.

”Lumea s-a izolat și în loc să se unească, oamenii trec prin diverse faze de depresie și încep să se separe. Adevărul e că rata separărilor, a divorțurilor, crește din nefericire. Un lucru care ține doi oameni împreună nu este atracția fizică, ci sunt lucrurile fundamentale care unesc doi oameni. Poate mai mult ca orice este intimitatea emoțională, deși noi ne referim la intimitatea fizică de obicei. Dar cea emoțională are mai mare valoare într-un cuplu. Îmi spunea o clientă cu o familie foarte frumoasă, că după 10 ani se separă de soțul ei, și nu înțelegea ce s-a schimbat. Dintr-o dată, partenerii nu mai au aceleași gânduri, nu mai au aceleași interese. Cum se ajunge ca doi oameni care au gândit la fel să se schimbe atât de mult?

Păi, noi nu mai suntem aceiași, nu mai arătăm la fel ca acum 5 ani, și nu ne trasformăm doar fizic, ci și gândurile noastre, idealurile noastre. Aceste transformări fac ca oamenii să meargă pe drumuri diferite, dacă transformarea nu s-a produs la fel pentru amândoi. De aceea, trebuie să ne urmărim partenerul din punct de vedere emoțional, trebuie să se avem o comunicare emoțională, iar această latură s-a văzut mai mult în această perioadă, în care am stat mai mult împreună în cuplu” a spus Carmen Harra.