Ce medicamente trebuie să aibă în casă orice român în caz de epidemie. Noul virus COVID-19 a creat panică globală, după ce acesta s-a râspândit în țările Europene.

Ce medicamente trebuie să aibă în casă orice român în caz de epidemie

Coronavirusul a creat panică în toate colțurile lumii, după ce numărul morților a ajuns la peste 2800. Dar specialiștii susțin că cele mai multe persoane nu se îmbolnăvesc cu acest virus, doar cei bătrâni sunt afectați în mare parte de coronavirus.

Infecția cu coronavirus poate provoca simptome ușoare, scurgeri nazale, dureri în gât, tuse și febră sau se poate manifesta mai sever. De asemenea, paote duce la pneumonie sau dificultăți de respirație.

Momentan nu există tratament pentru coronavirus, iar cercetătorii din lumea întreagă lucrează la un vaccin care să stopeze răspândirea virusului.

Raed Arafat, a precizat că persoanele infectate cu coronavirus nu trebuie să se trateze singure și să nu ia antibiotice fără recomandarea doctorilor.

De asemenea, nu se recomandă medicamente antivirale pentru tratarea noului virus, iar tratamentul pentru infecția cu acest virus poate include Analgezice (pentru calmarea eventualelor dureri)

Antitermice (pentru febră)

– Multe lichide

– Odihnă

Prevenirea infectării cu coronavirus

O listă cu măsurile personale pe care românii le pot lua a fost publicată de Ministerul Sănătății

1. Spălați-vă mâinile de multe ori;

2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

3. Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile;

4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

5. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;

6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

7. Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

8. Produsele ”MADE în CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantină din Europa de cel puțîn 14 zile;

Coronavirusul provine din grupul de agenți patogeni care pot provoca o serie de simptome precum tuse, dureri în gât, febră,secreții nazale. Virusul se transmite, de regulă, prin contact direct cu o persoană infectată.

Alături de noul virus, abia descoperit, există 7 coronavirusuri care pot infecta oamenii. Cele mai cunoscute sunt SARS și MERS.