Ce spune dr. Virgil Musta despre transmiterea coronavirusului prin aer. Riscul la care este expusă România, după ce a crescut numărul de cazuri.

Cunoscutul medic Virgil Musta a vorbit despre transmiterea coronavirusului prin aer, în contextul în care există din ce în ce mai multe cazuri de infectări.

În cadrul unui interviu la Antena 3, acesta susține că particulele mici stau în aer o perioadă mai lungă de timp față de cele mari care coboară mai repede pe sol și contaminează și suprafețele.

”Eu cred că cercetările au vrut să atragă atenția că există acest risc risc care implică măsuri de precauție sporită(…). Există riscul să ne contaminăm pentru că deși nu suntem în contact direct cu o persoană contaminată în aer există riscul să fie aceste particule cu viruși”, a spus medicul.

Spitalele sunt pline de pacienți bolnavi de Covid-19

De asemenea, el susține că spitalele sunt pline de pacienți bolnavi de Covid-19.

„Noi am stat foarte bine până în urmă cu vreo cinci zile. În ultima lună am avut doar un pacient pe zi nou infectat și un număr între 5 și 10 de pacienți internați pe secție. La ora actuală în schimb, a crescut numărul de adresări la spital cu pacienți infectați. Sunt 22 internați acum și unul în terapie intensivă. Doi au decedat în cursul zilei de ieri(…).Nu avem asimptomatici”, a precizat medicul Virgil Musta.

România riscă să intre din nou în carantină

De asemenea, medicul Virgil Musta susține că riscă din nou carantina, din cauza creșterii uriașe de cazuri.

”Da. Nu ştiu care vor fi măsurile luate de responsabilii guvernamentali, dar există şi riscul acesta. Riscul cel mai mare, în schimb, este viaţa omului. Pentru că numărul de decese este direct proporţional cu numărul de cazuri, peste tot în lume. Deci, când sunt foarte multe cazuri, o proporţie de 5% decedează. Valul al doilea este, aşa, mai degrabă o împărţire teoretică. În sensul că, apare un prim val, apoi apare o perioadă de acalmie şi după aceea, din nou, al doilea val. Acum, perioada de acalmie a fost la noi o perioadă foarte scurtă şi au fost zone în care acalmia a fost reală, cum a fost, de exemplu, în Timiş. Noi nu am mai avut timp de patru săptămâni decât câteva cazuri şi eram pe o pantă descendentă, Aradul la fel şi cred că întreaga parte de vest a ţării. Dar au fost zone – cum este Bucureştiul care permanent a fost plin. Braşovul – dacă iniţial nu au avut multe cazuri – au început să aibă foarte multe, Suceava – a fost permanent pe locul I ca număr de cazuri şi este şi acum. ”, a mai precizat el, potrivit Adevărul.ro.