Celebrul actor Constantin Drăgănescu a murit în cursul zilei de ieri la vârsta de 84 de ani. Anunțul plecării lui dintre noi a fost făcut de celebra actriță Mirela Oprișor, Aspirina din Las Fierbinți.

„Dumnezeu să te odihnească! Vei rămâne mereu în inima mea”, a scris Mirela Oprișor, pe contul ei de Instagram.

Constantin Drăgănescu a murit

Constantin Drăgănescu s-a născut la Constanța  și a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1961. A jucat în multe filme și piese de teatru și chiar filme și telenovele produse de Pro TV.

Unul din rolurile care l-a făcut cunoscut și pentru cei tineri a fost rolul său din Las Fierbinți, unde a jucat alături de Aspirina, cea care a și făcut anunțul decesului său.

Filmografie Constantin Drăgănescu

https://www.instagram.com/p/B-NgBaopTji/?utm_source=ig_embed

  • Coborâm la prima (2018)
  • Un etaj mai jos (2015) – Dan
  • Cel ales (2015)
  • Condamnat la viață (2013) – Markus
  • Câinele japonez (2013)
  • Carmen (2013) – tatăl lui Puiu
  • Sunt o babă comunistă (2013) – nea Pancu
  • Las Fierbinți (2012) – Drăgănescu
  • Ursul (2011) – nuntaș bătrân
  • Amintiri din Epoca de Aur 1 – Tovarăși, frumoasă e viața! (2009) – Administrator bloc
  • Medalia de onoare (2009)
  • O secundă de viață (2009)
  • Bomboane de ciocolată (2007)
  • California Dreamin’ (nesfârșit) (2007) – bunicul
  • Cu un pas înainte (2007) – Vasile Leonte (1 episod, 2007)
  • Tache (2007) – Bobicescu
  • Cu inima îndoită (2006) – Emil
  • Margo (2006)
  • Marilena de la P7 (2006) – Nea Costel
  • Nevroze nocturne (2006)
  • 15 (2005)
  • Challenge Day (2005) – Administrator
  • Le tramway d’Andréa (2005) – Le chef de dépôt
  • Camera ascunsă (2004) – Nea Tomiță
  • Italiencele (2004) – Nea Chitu
  • Milionari de weekend (2004) – Nea Alecu
  • Maria (2003) – fratele lui Ion
  • Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003) – Le gerant de l’immeuble
  • Filantropica (2002) – Tatal
  • Țăcăniții (2002)
  • Turnul din Pisa (2002)
  • În fiecare zi Dumnezeu ne sărută pe gură (2001)
  • Marfa și banii (2001) – tatăl lui Ovidiu
  • Epicentru (2000) – Passenger #1
  • Zack și sabia vrajită (1999) – Old Man with Cart
  • Trenul vieții (1998)
  • Omul zilei (1997)
  • Brâncuși (1996)
  • Asfalt Tango (1995)
  • Dark Angel: The Ascent (1994) – Man in Hell
  • Începutul adevărului / Oglinda (1994)
  • Cel mai iubit dintre pământeni (1993)
  • E pericoloso sporgersi (1993) – Stage Manager
  • Invisible: The Chronicles of Benjamin Knight (1993) – gropar
  • Balanța (1992)
  • A unsprezecea poruncă (1991)
  • Șobolanii roșii (1991)
  • Secretul armei secrete (1988)
  • Glissando (1985)
  • Secvențe (1982)
  • Am fost șaisprezece (1979)
  • Din nou împreună (1978) – Talica
  • Actorul și sălbaticii (1975)
  • Departe de Tipperary (1973)
  • Nu-ți plătesc (1968)
Constantin Drăgănescu va fi înmormântat mâine fără să fie depus la teatru, cum se practică deobicei, deoarece starea de urgență interzice prezenta a mai mult de 8 persoane la ceremoniile funerare.