Coronavirusul se extinde rapid în Europa. Austria și Croația confirmă primele cazuri de coronavirus. Două persoane au fost infectate cu Covid-19 în Tirol, land situat în zona de vest a Austriei. Una dintre cele două persoane ar fi călătorit recent în Italia. De asemenea, în Croația a fost depistat primul caz de infecție cu noul coronavirus.

În cazul Austriei există suspiciuni că virusul ar fi intrat în țară din Italia, transmite Digi 24. Unul dintre pacienţi vine din regiunea italiană Lombardia, afectată de virus, a declarat guvernatorul Guenther Platter agenţiei austriece de presă APA. Pacienţii, care prezintă febră uşoară, au fost izolaţi într-o clinică din Innsbruck, conform autorităţilor tiroleze.

Alertă de coronavirus în București! Un profesor suspectat de coronavirus

Croaţia a confirmat marți primul caz de infectare cu Covid-19. Este vorba despre o persoană tânără, care prezintă simptome uşoare, potrivit news.ro. Prim-ministrul croat Andrej Plenkovic a anunţat primul caz de infectare cu Covid-19 la un pacient care este spitalizat în capitala ţării, scrie The Guardian.

„Pacientul se află în Zagreb într-o clinică pentru boli infecţioase. Este vorba despre o persoană tânără, iar el prezintă simptome uşoare. Este izolat, iar starea lui este una bună momentan”, a spus prim-ministrul într-o conferinţă de presă. Ministrul croat al Sănătăţii, Vili Beros, a spus că pacientul a stat în Milano din 19 februarie până în 21 februarie.

În Belgia, Finlanda, Suedia, Franța, Marea Britanie și Spania au fost înregistrate, de asemenea, cazuri de infecție cu coronavirus.