Tatăl care și-a ucis propriul copil în vârstă de numai 8 ani face noi declarații macabre, de pe patul de spital. Bărbatul a încercat să își ademenească copilul spunându-i că pleacă amândoi într-o călătorie spre îngeri. Asta ar fi mărturisit, de pe patul de spital, tatăl ucigaș din Cluj, în fața anchetatorilor.

VIDEO. Mărturia macabră a tatălui care și-a omorât propriul copil de 8 ani. Ce i-a spus micuțului înainte să îl înjunghie: „L-am întrebat dacă vrea să…”

 
Bărbatul plănuia să moară împreună cu micuțul lui, dar lucrurile nu au ieșit așa cum s-ar fi așteptat, iar în călătoria spre îngeri a plecat doar Ghiorgh, care nu știa ce urma să i se întâmple. 

„L-am întrebat pe Ghiorgh dacă vrea să mergem împreună, să vedem îngerii, și a spus da”, așa și-a început mărturia macabră criminalul din Cluj, interogat pe patul de spital, din cauza rănilor autoprovocate.

”Sigur a premeditat formularea, modul în care o să-l întrebe pe copil, vrei să mergem împreună la îngeri? Ce copilaș de 8 ani nu vrea să meargă cu tati la îngeri. Nu l-a întrebat: fiul meu, vrei să mori?”, a declarat Diana Cârlajiu, medic psihiatru.

Mărturia macabră a tatălui care și-a omorât propriul copil de 8 ani. Niciun copil nu merită așa ceva: „L-am întrebat pe Ghiorgh dacă vrea să mergem să...”

”Dacă înainte se simțea presat cel micuț automat a dat un răspuns de complezență, compliant, pentru a satisfice nevoia părintelui. Cu siguranță niciunul dintre noi nu putem plasa responsabilitatea unui act în brațele unui copil. Ei nu au această capacitate de discriminare și vor fi submisivi părintelui”, a declarat, la rândul ei, Anca Maftei, psihoterapeut.

Individul în vârstă de 48 de ani le-a spus polițiștilor că, după ce fiul său și-a dat acordul în ceea ce părea o aventură nevinovată, i-a luat viața, apoi s-a rănit și el în zona pieptului cu gândul să moară. Și-a pierdut cunoștință până a doua zi, iar cand a văzut că micul Ghiorgh e mort, individul a intrat in panica, apoi a inceput sa se plimbe cu masina haotic, prin judet:

”Ați lua viața necesită multă tărie, curaj, putere interioară, e antagonic simțului de supraviețuire pe care noi cu toții îl avem. Așadar necesită o anumită energie să pui în act un astfel de gest. Nu toți îl avem”, mai spune psihoterapeutul.

În mintea tatălui criminal era, spune el, doar gândul sinuciderii. Doar că lașitatea l-ar fi curprins cu totul, căci a decis să abandoneze cadavrul micuțului în mașină, iar el a fugit pe câmp. În mărturia recentă le-a mai spus polițiștilor că a vrut să-și pună capăt zilelor abia când s-a văzut încolțit de oamenii legii, dar n-a mai apucat decât să se rănească pe mâini.

A consumat alcool sau substanțe interzise pentru a-și face curaj

Tatăl criminal spera să scape de arestul preventiv, și credea că o să fie cercetat în arest la domiciliul, după externare.

”Circumstanţele personale ale inculpatului și aparenta sa integrare socială nu pot fi în măsură să înlăture concluzia pericolului pe care inculpatul îl prezintă pentru societate (…) Lipsa unor antecedente penale nu l-a oprit pe inculpat să treacă la comiterea direct a unei fapte de o gravitate extremă, îndreptata contra vieții propriului său fiu minor de o vârstă fragedă”.

Semne ale răbufnirii sale ar fi existat demult, din cauza separării de fosta soție, iar crima față de fiul său a fost, se pare, premeditată.

”A consumat alcool sau droguri ca să-și facă curaj. Și-a imaginat mental momentul culminant, acesta nu era moartea copilului ci era suferința. Și-a imaginiat clipa în care soția va fi distrusă de durere”, spune Diana Cârjaliu, medic psihiatru.

De astăzi, criminalul din Cluj este arestat preventiv pentru 30 de zile, deși se află în spital. Practic, după ce medicii își vor da acordul, individul va fi transferat după gratii, unde va rămâne cel mai probabil până la proces.