Primăria din Sinaia a anunțat, vineri, că masca va deveni obigatorie de la 1 august în spațiile deschise din stațiune. Măsura vine la o zi după ce autoritățile din Constanța au luat aceeași decizie în ceea ce privește stațiunile de la mare.

 De mâine, 1 august 2020, începând cu ora 07.00, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațile publice deschise, cum ar fi: piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane, etc.), exteriorul obiectivelor turistice și în cadrul evenimentelor publice, în intervalele orare 07:00 – 11.00 și 15:00 – 23.00.

Exceptați de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, se arată într-o informare a autoritățior din Sinaia.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a decis, joi după-amiază, instituirea unei măsuri suplimentare de protecţie împotriva infectării cu SARS-Cov-2 ce prevede purtarea măştii de către persoanele ce frecventează zonele de promenadă din staţiunile turistice, a declarat prefectul George Niculescu.

Așadar, masca se va purta și în spațiile deschise de la mare!

Prefect: „Această decizie a fost luată în urma analizei riscului de transmitere a virusului”

Pentru zonele de promenadă care se află în judeţul Constanţa, în toate staţiunile turistice de interes naţional, zone tradiţionale unde se creează aglomerări la Eforie, Mamaia şi celelalte staţiuni turistice din judeţ, se introduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie în intervalul orar 18,00-24,00.

Această decizie a fost luată în urma analizei riscului de transmitere a virusului COVID-19 şi în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare”, a declarat prefectul Niculescu, citat de Agerpres.

În privinţa programului de funcţionare a teraselor restaurantelor de pe litoral, prefectul George Niculescu a invocat prevederile Hotărârii de Guvern care statuează regimul orar în contextul pandemiei, subliniind că în cadrul şedinţei CJSU nu s-a discutat despre închiderea acestora de la ora 23,00.