SUA ocupă primul loc în topul celor mai afectate țări de criza epidemiologică, având 4.100.875 de cazuri de coronavirus și un bilanț al morților care a ajuns la 146.183. În fața acestor cifre, Muriel Bowser, primarul Washingtonului, a anunțat măsuri mai aspre în lupta cu dușmanul invizibil. Printre acestea se numără faptul că purtarea măștii pe străzile capitalei americane devine obligatorie.

Masca devine obligatorie și în spațiile publice la Washington D.C.

“Oamenii trebuie să poarte mască atunci când îşi părăsesc locuinţa, dacă este probabil să intre în contact cu cineva mai mult de un scurt moment”, a declarat edilul democrat al Washingtonului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Totodată, ea a anunţat această măsură împreună cu sloganul: “E simplu: când pleci de-acasă, trebuie să porţi mască”.

“Trebuie să purtaţi mască pentru că nu ştiţi dacă veţi putea păstra distanţarea fizică”, a mai subliniat Muriel Bowser locuitorilor capitalei americane în timpul unei conferințe .

Singura excepție de la purtarea măștii și în exteriorul spațiile publice Washington D.C. îi privește pe sportivii care desfășoară activități fizice, dacă se află la depărtare de alte persoane.

În capitala americană, ca şi în majoritatea statelor, numărul cazurilor pozitive de SARS-CoV-2 este pe cale de a creşte, chiar dacă Washingtonul a fost relativ ferit de coronavirus de la începutul pandemiei. Chiar și președintele american, Donald Trump, și-a schimbat recent atitudinea în privința portului măștii de protecție, afirmând că asta ține de “un gest patriotic”.
 
 
După SUA, Brazilia, India, Rusia și Africa de Sud sunt cele mai afectate țări din întreaga lume de criza sanitară. La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 a ajuns la 15.375.005, iar cel al morților, la 630.222. Alte 9.349.420 de persoane s-au vindecat de boala rară din China.
Sursa foto: pixabay.com