Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a făcut un anunț foarte important în legătură cu noile restricții care ar putea intra în vigoare începând cu data de 1 august 2020.

În ultima săptămână, pe teritoriul României, cazurile de infectări cu noul coronavirus a crescut vertiginos. Ieri, în doar 24 de ore, au fost confirmate încă 1.104 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus din doar 7.574 teste prelucrate. De asemenea, au mai fost înregistrate încă 19 decese cauzate de virus. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 45.902, dintre care 25.794 de pacienți au fost declarați vindecați , iar 2206 persoane au decedat. La ATI sunt internați 353 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.110.534 de teste.

Ludovic Orban susține că una dintre măsurile care ar putea fi introduse începând cu data de 1 august este limitarea programului cluburilor și teraselor în anumite zone. De asemenea, și introducerea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise aglomerate.

Ludovic Orban: ”E discuţia legată de posibilitatea introducerii obligativităţii purtării măştilor în spaţii deschide aglomerate”

„Singurele discuţii sunt legate de limitarea programului la cluburi şi terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel naţional, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că şi pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepţia legată de persoanele aparţinând unei familii, să fie regula de distanţare aplicată tuturor, cu excepţia copiilor. De asemenea, e discuţia legată de posibilitatea introducerii obligativităţii purtării măştilor în spaţii deschide aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, scrie Mediafax.

„Specialiştii deja au formulat nişte propuneri de care noi vom ţine cont şi cel mai probabil azi (marţi – n.r.) va fi CNSU şi miercuri şedinţă de guvern în care, dacă e necesar, vom modifica hotărârea referitoare la starea de alertă pentru a interoduce noi măsuri”, a precizat premierul.