Șerban Nicolae este propunerea PSD pentru președinția Senatului. El a câștigat bătălia internă cu 35 de voturi „pentru” în fața contracandidatului său Radu Oprea, care a obținut doar 26 de voturi, a precizat senatorul PSD Florian Bodog.

Alegerile la grupul PSD s-au desfăşurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Şerban Nicolae, Titus Corlăţean şi Radu Ştefan Oprea, iar primii clasaţi pentru turul doi au fost Şerban Nicolae şi Radu Ştefan Oprea.

Comitetul liderilor grupurilor politice din Senat a decis ca noul preşedinte al Camerei superioare a Legislativului să fie ales în şedinţa plenului de miercuri, anunţă Agerpres. Deocamdată grupurile parlamentare încă nu şi-au desemnat candidaţii.

Iohannis caută soluții după decizia CCR. Șansele pentru anticipate scad dramatic

La șefia Senatului, PNL o va propune pe Alina Gorghiu. În prezent, Gorghiu este vicepreședinte al Senatului. Președintele Senatului va fi ales miercuri, prin votul plenului. Pentru a fi al doilea om în stat, Șerban Nicolae are nevoie de 69 de voturi.

Teodor Meleşcanu a demisionat de la şefia Senatului la începutul lunii februarie după ce CCR a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea sa este neconstituţională. Teodor Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, președinte al Senatului deși nu făcea parte în acel moment din grupul parlamentar al PSD. ALDE, partidul din care făcea parte Teodor Meleșcanu, avea propriul candidat pentru aceeași funcție.

Nicolae a susținut inițiative de a grația și amnistia fapte de corupție

Șerban Nicolae este un senator român în legislaturile 2004-2008, 2012-2016, 2016-2020, ales în județul Ialomița pe listele partidului PSD.

În legislatura 2004-2008 , Șerban Nicolae a fost membru în următoarele comisii:

  • Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională (din feb. 2007)
  • Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări (din feb. 2006) – Vicepreședinte
  • Comisia specială pentru modificarea și completarea Regulamentului Senatului (din feb. 2006)
  • Comisia pentru muncă, familie și protecție socială (sep. 2005 – feb. 2006)
  • Comisia specială pentru modificarea și completarea Regulamentului Senatului (până în oct. 2005)
  • Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări (până în sep. 2005)

Veste extraordinară pentru șoferii bucureșteni. Firea renunță la taxa Oxigen

În legislatura 2012-2016 , Șerban Nicolae a fost membru în următoarele comisii:

  • Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții
  • Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări (feb. – noi. 2014)
În legislatura 2016-2020, Șerban Nicolae este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Qatar și Statul Israel.

Imediat după validarea mandatelor noilor parlamentari în 2016, Nicolae a fost ales lider al grupului PSD, majoritar în Senat. După numirea lui Carmen Dan ca Ministru de Interne în ianuarie 2017, a fost ales de grupul său parlamentar președinte al Comisiei Juridice. Din această postură, a susținut inițiativa Guvernului de a grația și amnistia unele fapte de corupție; după ce, în urma protestelor de stradă, Guvernul și-a retras ordonanțele de urgență, Nicolae a susținut adoptarea unei legi în acest sens. După ce votarea proiectului de lege de către Comisia Juridică a Senatului a declanșat noi proteste de stradă, Șerban Nicolae a fost înlocuit cu Robert Cazanciuc la șefia Comisiei Juridice și cu Mihai Fifor la cea a grupului parlamentar al PSD.