Țara care înregistrează primul deces din cauza covid-19 este Vietnam. Autoritățile au gestionat ușor criza de covid-19, însă, vineri au înregistrat primul deces din cauza coronavirus.

Vietnamul, care a reuşit să controleze epidemia covid-19, a înregistrat vineri primul deces din cauza noului coronavirus, potrivit presei oficiale, relatează AFP.

Țara care înregistrează primul deces din cauza covid-19

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care locuia în capitală, la Hanoi, testat pozitiv cu covid-19 la începutul acestei săptămâni.

Vietnamul nu a înregistrat – de la jumătatea lui aprilie la jumătatea lui iulie – nicio contaminare locală.

Însă un focar a apărut în weekend în staţiunea balneară Da Nang (centru) şi s-a extins în mai multe oraşe.

Doar 100 de infectări la nivelul țării

În întreaga ţară s-au înregistrat 100 de contaminări cu noul coronavirus.

Italia prelungeşte starea de urgenţă

Parlamentul italian a votat prelungirea stării de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a facilita luarea de decizii de către guvern în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Actuala stare de urgenţă expiră pe 31 iulie şi guvernul se va reuni, cel mai probabil în cursul zilei, pentru a o prelungi oficial până la 15 octombrie.

Senatul italian a votat primul, marţi seară, autorizarea prelungirii stării de urgenţă, iar apoi deputaţii au dat şi ei undă verde acestei decizii miercuri, în jurul prânzului.

„Din nefericire, pandemia nu s-a terminat complet astăzi, chiar dacă efectele sunt mai controlate şi limitate geografic”, a declarat şeful guvernului, Giuseppe Conte, în faţa deputaţilor.

Prelungirea stării de urgenţă din Italia este deci „o alegere inevitabilă, chiar obligatorie, bazată pe reflecţii pur tehnice”, a adăugat Conte, respingând acuzaţiile de „liberticid” aduse de opoziţia de dreapta.